Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Nordic Now! Velkommen til årets Nordic Light Festival of Photography

 
 
Shades of Life  av Knut Rune Johansson

Shades of Life av Knut Rune Johansson

 
 

Årets Nordic Light er den fjortende i rekken. Med en ny og entusiastisk ledelse håper vi på enda mer energi i festivalen!

Programmet er vitalt og spennende – med et større fokus på alt det interessante som skjer i Norden. Med klipper som Jeff Cohen, Stuart Franklin og Julia Hetta som fundament, skal vi bli presentert for en stor variasjon av Skandinavias mest interessante fotografiske kunstnere. Og de mange spennende fotografene i Uncertain States Scandinavia skal jeg møte med åpenhet og forventning.

Veteraner som Morten Andersen og Rune Johansen har gitt ut mange bøker gjennom årene, og de kommer og deler av sin erfaring. Magnus Wennmans gripende prosjekt omhandler hvor barn sover rundt i verden – «Where the children sleep» har vært stilt ut i flere land, blant annet på Fotografiska i Stockholm.

Directors choice dette året er Knut Rune Johansson – bildene hans kommer til å slå dere i bakken!

Ingvar Mois sobre utstilling med tjæremalerier og fotografi blir et høydepunkt. Ikke minst hans presentasjon – Ingvar er en av de store reklamelegendene i Norge, og hans fotografiske bok Ventar i vinden (tekster av Helge Torvund) fikk terningkast 6 i VG.

Landskap V  av Ingvar Moi

Landskap V av Ingvar Moi

Jeg kunne ramse opp mye mer, men la meg bare få nevne Ansikt til ansikt, der jeg intervjuer spennende gjester på scenen. Og ikke minst frokostfilmene vi viser gratis hver morgen!

Stuart Franklin kaller Nordic Light for en «big hug festival». Vi legger vekt på nærhet – her kan man treffe fotografene over en kaffe eller et glass. Kveldene tilbringes i såkalt sosialt samvær, der festivalgjengere og fotografer møtes på like fot. For meg personlig er det en uke der jeg lærer masse samt får nye impulser og mange kontakter.

Festivalen anbefaler noen hoteller, men Kristiansund har overnattingsmuligheter i alle prisklasser.