Workshop

 

Morten Krogvold Workshop

Jeg har arrangert rundt 300 workshops i 20 land. Meld deg på «originalen» i Vågå, helgeworkshop i Oslo eller de noe lengre utenlandsworkshopene. Uansett blir det intense dager med fordypning, påkobling og høyt tempo. Velkommen!

 
 
morten-krogvold-workshop.jpg

MKW Vågå Trinn 1

Selve Morten Krogvold Workshop-originalen. Skal man kun være med på én workshop, er dette den viktigste. Det blir lange dager, kvelder og netter, og jeg krever konsentrasjon og entusiasme! Kurset passer for både amatører og profesjonelle, nybegynnere og erfarne fotografer.

Fotografi er kunsten å være til stede, ikke minst i eget liv. Hovedtema på Trinn 1 er en grunnforståelse for hva fotografiet handler om – holdningen til det å skape. Undervisningen baserer seg også på andre kunstformer som film, musikk og tradisjonell billedkunst. Billedekritikk av egne bilder – både medbrakte og det som utføres under workshopen – er en vesentlig del av kurset. Vi har både teori og praksis hver dag, og ender opp med en utstilling siste ettermiddag. Det er alltid en fabelaktig opplevelse!

Utstyret er ikke viktig, og man kan velge om man vil arbeide analogt (med film) eller digitalt. Vågå hotell har et stort og velutstyrt mørkerom, der også de som aldri har vært i mørkerom før kan få prøve seg. Vi har også meget gode printere tilgjengelig. På alle workshoper har jeg dessuten med meg en fabelaktig stab som hjelper til med alle praktisk og tekniske utfordringer.

Påmelding direkte til Vågå hotell.

 
 
mkw-trinn-2-vaga-photo-ase-marie-faldalen.jpg

MKW Vågå Trinn 2

Har du fullført trinn 1, er du hjertelig velkommen på trinn 2. Nå fordyper vi oss i stoffet. Vi senker tempoet noe – men ikke intensiteten! Kunsthistorie, fotografihistorie og fokus på hver enkelts personlige utvikling er viktig. Det er også letingen etter et personlig uttrykk – din vei til et eget bildespråk. Når du kommer, velger du én av ti oppgaver, som du skal jobbe med gjennom hele workshopen.

På trinn 2 får du flere praktiske demonstrasjoner og oppgaver. Den store fordelen er at jeg kjenner deltakerne – alle må ha gått trinn 1 først – og dermed kan vi kommunisere på et annet nivå. Jeg kan veilede enda mer individuelt. Kvaliteten på dialogen oss imellom er mer interessant, og undervisningen tas imot med en annen konsentrasjon.

Påmelding direkte til Vågå hotell.

 
 
morten-krogvold-workshop-arbeid.jpg

MKW Vågå Trinn 3

Har du fullført trinn 1 og 2, er du hjertelig velkommen på trinn 3. Her er alle deltakerne svært motiverte. På trinn 3 ser jeg talenter, og vi skaper relasjoner – ofte for livet.

Siden jeg nå kjenner deltakerne godt, lager jeg en egen oppgave til hver enkelt. Ved ankomst får du derfor utdelt en personlig oppgave sammen med nøkkelen til rommet. Denne skal du jobbe med på hele kurset.

Trinn 3 har selvsagt en mengde nye foredrag, men det er også mye praktisk undervisning. Jeg demonstrerer håndverket ved å undervise i praktisk lyssetting og etterarbeid. Det er også mer praksistid enn på trinn 1 og 2.

Påmelding direkte til Vågå hotell.

 
 
mkw-oslo-juni-2018.jpg

MKW Oslo

Miniworkshop i Oslo varer fra torsdag ettermiddag til søndag ettermiddag. Vi avslutter med en liten utstilling på Hotel Continental og påfølgende lunsj på Theatercafeen.

Opplegget er annerledes enn i Vågå, men undervisningen er basert på fotografiets hovedelementer. Det er en «light»-versjon av en Vågåworkshop – kurset er kortere, og deltakerne ikke bor sammen. Imidlertid er workshopen meget intens, og du bør regne med lange kvelder.

Jeg blir alltid gledelig overrasket over hvor mye godt arbeid som presteres på få dager. Også på denne workshopen dyrkes det gode humør og det uformelle, og deltakerne sveises sammen umiddelbart.

 
Roma v2.jpg

MKW utland

Ni dager med undervisning, billedkritikk, fotografering og fantastisk mat og drikke. Morten Krogvold Workshop i utlandet finner sted på en tid da de fleste turistene holder seg hjemme. Melankolien og en følelse av historie styrkes når idyllen legger seg og middelaldrende menn med kortbukse, hawaiiskjorter og rare hatter endelig forlater stedet.

I år drar vi til Napoli for første gang! Som på alle workshopene blir det mye undervisning, enda mer praksis, billedkritikk og hyggelige kvelder.