Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

Fotograf Heidi Marie Gøperøds bok «Arv»

 
Foto: Heidi Marie Gøperød

Foto: Heidi Marie Gøperød

 
 

Fotograf Heidi Marie Gøperød og designer Beate Hansson har utgitt en vakker bok om et lite sted i Norge. Og selvsagt er «Arv» julegaven for de lokale i Aurskog. Men også for oss andre er dette en bok å eie.

Den store russiske forfatteren Lev Tolstoj skrev: «Historien om min landsby er historien om verden». Gøperøds bok er et tidsdokument om Norge i vår tid, utført på en varm og visuell måte.

Jeg nyter bokens atmosfære – tankene mine går til den svenske filmen Änglagård. Fotografiene trekker oss inn i en bygd som ikke skiller seg nevneverdig fra andre småsteder i Norge. Imidlertid, bak fasadene skjuler det seg historier om levde liv, glede og tragedier, savn og alminnelighet.

Noen av fotografiene gir meg den samme følelsen som Nitimens kjenningsmelodi eller bringer lyden av Ønskekonserten inn i øregangen. Så skifter stemningen til drømmen om frihet gjennom bilkjøring eller jakt – eller til håpet om nærhet og trygghet i hverandres liv.

Naturens skiftninger spiller en viktig rolle i fortellingen om menneskene i dette bygdesamfunnet. Årstidene blir et visuelt bakteppe, lyset blir en avgjørende faktor i helheten – i samspill med fargene.

Gøperød fotograferer menneskene med respekt. Hun mestrer lyset til fulle, og sammen med designet blir boken et helhetsprodukt der det er godt å være.

ARV-omslag-uten-rygg-foto-heidi-marie-goperod.jpg

Du kan kjøpe «Arv» ved å kontakte Gøperød på heidi@hmgfoto.no eller Beate Hansson på beate@beatehansson.no. Boken selges også på Pop vinbar i Asker.

Gøperød har også for tiden utstilling på Aurskog senter. Utstillingen henger i hele desember.

Følg Heidi Marie Gøperød

Heidi Marie Gøperøds nettsted
Følg Heidi Marie Gøperød på Instagram og Facebook

Heidi Marie Gøperød er også representert i praktverket 2680 Vågå, en samling av de beste bildene som er tatt på Morten Krogvold Workshop gjennom 30 år.