Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

God jul med Walter Chandoha

 
Smilende jente med smilende katt på skulderen

«Paula and Kitten». Foto: Walter Chandoha, 1955.

 
 

Et bilde som berører, det skaper glede og vemod fordi det er så rørende. Jeg vet ingenting om fotografen, bortsett fra han blir kalt «den første kattefotografen».

Verden er intet enkelt sted for tiden, med vedvarende pest, katastrofale naturødeleggelser, klimaforandringer og demokratiet i fare en rekke steder. Altså må vi aldri glemme de nære gleder, familiebånd og vennskap, og hvor fantastisk vi har det i fedrelandet.

Og kanskje vi oftere skal huske på Rolf Jacobsens ord om at «for de døde er det de levende som er i paradis». Aldri glemme å sette pris på de ulykker som ikke har rammet oss, gleden over å vite at man kan ha så flaks at man kanskje er frisk. Sette pris på lukten av kaffe, den varme dusjen, naturen, bordets gleder – det er nok av gode ting.

Jeg har hatt et par gode år under pesten og arbeider mot min utstilling, som, hvis alt går etter planen, åpner 12. mars 2022 på i Kunstverket Galleri i Oslo. Usikkerheten er til stede, men det er privilegium å ha anledning til å grave innover mot noe som aldri ville blitt synlig uten meg. Jeg arbeider tross tvilen, og ville aldri vært det foruten.

Stor takk til familie, til venner og bekjente – takk til dere som har deltatt på fysiske og digitale workshoper, og takk for all støtte og alle hilsener jeg mottar.

En særlig takk til min datter Lene, som har brukt masse tid på å sy sammen mine ideer til årets julekalender.

Riktig god jul og signe høytiden!

Beste hilsen
Morten