Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Filmen Papusza

 
 
 
 

Papusza fra 2013, skrevet og regissert av Joanna Kos-Krauze og Krzysztof Krauze, er en film man må se! Filmen er basert på en sann historie fra romfolkets historie og handler om den store poeten Bronislawa Wajs (1908–1987), legendarisk også utenfor rommiljøet.

Filmen er praktfullt fotografert, noen av scenene er så vakre at det nesten gjør vondt. Hvert bilde kan stoppes og vises som fotografier. Sobre sort-hvitt-toner skildret med teleobjektiver skaper en samhørighet mellom menneskene og naturen.

Selv om filmen inneholder masse humor, er historien svært sterk. Bronislawa Wajs følges som ung, middelaldrende og eldre. Hun beskyldes for å røpe romfolkets innerste hemmeligheter og får store vanskeligheter.

Det hele brytes opp av herlig musikk, og den rå skjønnheten lager en melankolsk stemning som man helst ikke vil ut av.

Se den uten avbrytelser!

Vil du vite mer?

Papusza på IMDb.
Les om filmen på euorpeanfilmawards.eu