Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Zhang Yimous The road home

 
 
 
 

The road home av Zhang Yimou gjorde stort inntrykk på meg. Den ble vist som morgenfilm på Nordic Light International Festival of Photography for noen år siden – responsen var bevegende. Filmen fikk Sølvbjørnen under Berlin Filmfestival i år 2000.

En urban mann ved navn Luo Yusheng vender tilbake til sin barndoms landsby i det nordlige Kina. Faren skal begraves. Han var landsbyens mest respektert mann – lærer. Gjensynet med stedet han vokste opp gjør noe med Yusheng. Han opplever den vakre historien om moren og farens ungdomskjærlighet filmatisk i sine tanker. Moren og faren fikk hverandre mot alle odds. Historien er betagende.

Farens siste ønske er at den hjemkomne sønn skal undervise på den lokale skolen i en dag.

Filmen er vakkert filmet, og Luo Yushengs mor er et skuespillerfunn: Ziyi Zhang (Crouching tiger, hidden dragon). Musikken flyter vidunderlig i bakgrunnen. Her anbefales lommetørkle!