Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Øyvind Hjelmens Moments reflected

 
 
oyvind-hjelmen-moments-reflected.jpg
 
 

Øyvind Hjelmen er virkelig en kulturarbeider! Fra sitt hovedkvarter på Stord produserer han fotografier og bøker, og han har stilt ut mange steder i verden.

Hjelmen arbeider jevnt og trutt, ofte i meget små formater. Bildene har en poetisk kvalitet – jeg tror det er stillheten han søker.

Jeg møtte Øyvind i 1988 og har fulgt hans utvikling siden den gang. Øyvind Hjelmen er modig nok til IKKE å fornye seg – men FORTSETTE seg. Han har funnet sitt grunnutrykk og fordyper seg i det.

For tiden arbeider han med bokprosjektet Moments reflected, der Lars Saabye Christensen har skrevet forordet. Det gjenstår noe finansiering, så er boken klar for trykkstart på det tyske forlaget Kehrer Verlag. Han har startet en kickstarterkampanje som går ut 21. desember, så hvis du vil støtte prosjektet, haster det!

Øyvind Hjelmen arbeider digitalt når han gjør kommersielle oppdrag, og ofte med Hasselblad. Men hans favorittverktøy er et italiensk kamera fra 1960-tallet.

Øyvind selv sier:
«Hele prosjektet Moments reflected er fotografert med et italiensk kamera (made in China!) Det heter Harmony, og er et 6x6-kamera med «avanserte» innstillinger som sol, skygge eller sol på sand. Lukkertiden er FAST, SLOW eller B.

Jeg opplever ikke verden sylskarpt. Jeg søker det vanskelige definerbare. Dette som egentlig ikke kan fanges på film, som kanskje bare kan fanges i ord. Og ord kan jeg ikke. Da blir det håndgripelige bilder, som skal fange det uhåndgripelige. Spørsmålet er om det lar seg gjøre. Men man må gjøre det.»

Hjelp Øyvind Hjelmen med å finansiere boken sin på Kickstarter innen 21. desember.

Vil du vite mer?

Øyvind Hjelmens offisielle webside.