Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Bruce Beresfords Black robe, 1991

 
 
 
 

Jeg vil gjerne anbefale filmen Black robe. En fransk jesuittprest drar til villmarken i Canada for å omvende «villmennene», indianerne, til sanne kristne. Han leier en gruppe algonquin-indianere for å eskortere ham en 1500 miles lang reise med kano.

Noen vil kanskje si at det er et par romantiske scener i filmen - men den gjennomgående tonen er sterk og brutal i sin skjønnhet.

Jeg traff regissør Bruce Beresford under min utstilling på filmfestivalen i Haugesund i 1992. Han kunne fortelle at hele filmen er gjort på location – i sterk kulde, i all slags vær, under kummerlige forhold. Tiskuerne skal føle lyset og værforholdene!

Det finnes noen magiske scener, ikke minst der den eldste indianeren søker ensomheten når han legger seg ned for å dø i pakt med naturen.

En film som gjør inntrykk, med sjeldent vakker, melankolsk musikk.