Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

Signe høytiden!

 
Et par danser på gaten i Paris

Street Dance, Paris, 1955. Foto: Robert Doisenau.

 
 

Takk for at du har fulgt julekalenderen i år. Det er en glede for Lene og meg.

Livet blir forstørret i juletidenen. Tanker om jordas tilstand, krig, pandemi og høy rente dominerer.

Jeg har hatt så flaks at jeg har levd et liv uten pest – til korona kom. Men det ville nesten vært rart om jeg i min levetid ikke skulle oppleve pandemi – eller en krig i Europa.

Krig er dessverre ikke unntaket, de fleste generasjoner har opplevd det. Så ille og truende det enn er; det er en del av det å leve.

I Norge faller noen utenfor. Det burde oljelandet Norge fikse. Imidlertid; de fleste av oss må tåle at vi går litt ned i levestandard. For vår velferd har ingen generasjon før oss vært i nærheten av.

Kanskje vi skulle takke for alle godene livet byr på istedenfor å stadig kreve mer? Vi lever i et fantastisk land, tross alt.

Jeg er overbevist om at den gode kunsten og kulturen er viktigere enn noensinne. Den store kunst, musikk og litteratur er skapt under en langt hardere himmel enn det vi opplever. Vi har tilgang til den viktige litteraturen, den store musikken, filmene som kan forandre våre liv, og bildene som skaper rystelse eller varme i sinnet.

Nyt freden i julen, den gode maten og vinen – og vennskapet og familien for oss som har det. Men husk at julen også er en tid for å reflektere over vemodige minner om våre kjære som har forlatt oss.

Signe høytiden!
Hilsen Morten og Lene

PS! Titt innom på nyttårsaften også.