Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Årets julegave: Nordic Light International Festival of Photography

 
 

«10 years of passion». Noen av Nordic Lights gjester og utstillere gjennom årene. Film: Heine Schjølberg.

 
 

Velkommen til Kristiansund 1.–5. mai 2019!

Så heldig jeg er, tenker jeg – som har fått anledning til å møte, lytte til og se bilder av verdens beste fotografer gjennom tolv fotofestivaler i Kristiansund. Hvor mye jeg har lært, så mange forskjellige impulser og så mange møter som har preget meg for livet!

Nordic Light International Festival of Photography har vært arrangert årlig siden 2006, og en rekke av verdens mest anerkjente fotografer gjestet festivalen, deriblant Anton Corbijn, Albert Watson, James Nachtwey, Mona Kuhn, William Klein, Lucas Foglia, Mary Ellen Mark, Greg Gorman, Sarah Moon, Giorgio Fiorio, Sølve Sundsbø, Jerry Uelsmann og Ralph Gibson.

Festivalen byr på en fem dager lang mental vitamininnsprøytning samt herlige møter med vidunderlige mennesker.

Vi starter med morgenfilm halv ni, og så serveres det i tolv timer foredrag, intervjuer, debatter, portfoliovisninger, filmfremvisninger og mye mer, før vi ender opp i baren til noen kveldsglass. Bakteppet er en rekke fantastiske utstillinger.

Festivalen inviterer noen av klodens og Norges beste fotografer og foredragsholdere til å fortelle historier gjennom fotografiet. De fleste berører, noen støter – og setter dermed i gang en nødvendig tankeprosess.

Våre inviterte «stjernefotografer» kommer med en generøsitet, en holdning og et overskudd. De gir av seg selv og viser ydmykhet overfor faget og publikum.

På Nordic Light finnes noe for alle, fra feinschmeckerne til den glade og nysgjerrige amatør.

Jeg er stolt og glad over å få være med på dette eventyret som kunstnerisk ansvarlig. Håper vi ses i Kristiansund til våren – eller kanskje det blir årets julegave til noen du vil gi et fotografisk løft?

Vil du være med?

Kjøp billetter til festivalen i 2019
Les mer på nle.no
Nordic Light International Festival of Photography på Facebook
Om Nordic Light i British Journal of Photography
Norway’s Nordic Light Festival of Photography Shines Above the Rest! (IRK Magazine)

Jeg fotograferer ni fotografer på Nordic Light i 2017. Film: Tore Blindheim