Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Fotografen Arild Bergseth

 
 
«Untitled light av Arild Bergseth

«Untitled light av Arild Bergseth

 
 

Arild Bergseth er en sentral skikkelse i norsk fotografi. I år mottok han Leif Preus minnepris under Nordic Light International Festival of Photography.

Som selger av fotografisk utstyr blir man sjelden kreditert som fagmenneske eller kollega. Men Arild Bergseth har bidratt med råd og impulser samt lært fotografer lyssetting i mange år. Hans smittende humør og oppriktige kjærlighet til fotografiet som fag har skaffet ham mange venner i miljøet.

Nå stiller han ut i Ås kunstforening, og jeg anbefaler å ta turen dit!

Arilds bilder er dypdykk og utforskning av lys. Han skriver:

«Jeg har jobbet med disse motivene i flere år. Nå har jeg for første gang samlet det til en serie på tolv bilder med en felles tone. Jeg kaller serien ‹Untitled Light› nettopp for å anonymisere motivene.

Jeg er opptatt av lysets mange variasjoner i struktur og dynamisk omfang. I denne serien har jeg jobbet digitalt, men jeg har bearbeidet bildene slik jeg kunne gjort det analogt med film og i mørkerom.

De ferdige bildene viser gråtoner du egentlig ikke ser. Ved å velge motiver med lite kontrastomfang og sprenge ut tonevalørene, oppstår nye gråtoner.

Dette er en serie jeg kommer til å fortsette med fremover.»

Du kunne se utstillingen i Ås kunstforenings Galleri D6, Drøbakveien 6, Ås
lørdag 9. og søndag 10. desember 2018, 12–16

Du kan kontakte Arild på e-post arild.bergseth@online.no