Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Åse-Marie Faldalens «Asfalt»

 
 
Boken  Asfalt  ble lansert 29.11.2017

Boken Asfalt ble lansert 29.11.2017

 
 

Utstilling og bok – helgens opplevelse og årets julegave!

Hva får en kvinne til å velge asfalt som fotografisk tema? Savnet av nettopp asfalt i oppveksten i Odalen er en av grunnene. En lengsel etter det moderne?

Åse-Marie Faldalen har brukt hundrevis av timer med nesa og kameraet ned i asfalten. Hun har oppdaget skjønnheten i spor fra mennesker eller gjenstander – en blomst mot sort, fuglefjær, fargespillet fra bilolje. Hun har fordypet og meditert seg ned i asfalt – det materialet vi alle tråkker og kjører på hver dag. I lange iskalde netter og dager har hun utført sin oppdagelsesferd mot det vi andre ikke ser.

I samarbeid med Veidekke har hun videreført prosjektet. De hardtarbeidene asfaltleggerne som irriterer bilistene, men som er avgjørende for nettopp bilførere, har en egen skjønnhet. De enorme bilene og mennesker kledd i illrøde arbeidsklær fremstår som små brikker mot uendelige landskaper. Den blå sommernatten kontrasterer fargene og skaper et dramatisk kosmos.

Resultatet har blitt en flott utstilling du kan se i dag og i morgen i et telt på en byggeplass i Oslo – adresse Lørenvangen 23.

Den like flotte boken Asfalt, med tekster av Synøve Faldalen, får du kjøpt på asemariefaldalen.no. Dermed er årets julegave anbefalt!

Vil du vite mer?

Åse-Marie Faldalens offisielle nettsted
Åse-Marie Faldalen på Facebook
Les mer om Asfalt-prosjektet på bygg.no
Faldalen stilte også ut på Nordic Light International Festival of Photography i 2016.