Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Fotografen John Blakemore

 
 
«The Garden, Fragments of a history, No.1» av John Blakemore:

«The Garden, Fragments of a history, No.1» av John Blakemore:

 
 

John Blakemore er en 81 år gammel poet med kamera. Han bor i Derbyshire i England og har undervist i mange år.

Blakemore er inkarnasjonen av en «slow photographer». Tid er et nøkkelord i hans kunst, og da jeg møtte ham i 1984, oppmuntret han meg til å fortsette mitt livsprosjekt som også er basert på skildring av tid.

Sett i etterkant har Blakemore betydd mye for min utvikling, ikke minst hans kjærlighet til håndverket og printkvalitet.

På nittitallet gjorde Blakemore et interessant prosjekt. Han gravde ned gjenstander i hagen – velkomponert – og åpnet opp et par år etter. Slitasjen av jord, væte, varme og kulde skapte en patina av tid – stoffligheten er som skapt for et analogt sort-hvitt-fotografi.

Bildet «The Garden, Fragments of a history, No.1» kjøpte jeg av ham da jeg møtte ham igjen i 1994. Bildet henger utenfor mørkerommet og er det første jeg ser når jeg kommer ut av mørket med en våt print som skal inspiseres. Da føler jeg den milde Johns nærvær og nødvendige trøst.

Vil du vite mer?

Les mer om John Blakemore på lensculture.com
Library of Birmingham har et stort John Blakemore-arkiv