Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Vittorio De Sicas Miraklet i Milano

 
 
 
 

I disse Star Wars-tider – det finnes andre måter å lage film på. Den rørende Miraklet i Milano fra 1951 er dessverre fortsatt like aktuell. Alt fra flyktningkrisen i 2015 til naturulykken på Svalbard, ja, selv asylmottak på Montebello, kan kobles til filmscenen over. Og nå i mørketiden – vår hunger etter lyset.

Handlingen: Toto blir funnet på en søppeldynge og vokser opp på barnehjem, før han ender opp sammen med hjemløse i Milano. Han blir lyset i disse lutfattige menneskenes liv.

Italienerne er eksperter på å skildre melankoli og humor, sorg og glede. Tenk bare på Cinema Paradiso, Sjernenes mann og Postmannen.

Den vakre stjerneregissøren og skuespilleren Vittorio De Sica (Sykkeltyvene og Umberto D.) har vel laget noen av de mest gripende filmene i historien. Tankene går til Via Veneto i Roma på 50-tallet: Lekre biler med skuespillere og regissører ankommer på kveldstid – tid for Whisky! På de flotte fortauskafeene sitter de alle: Rossellini, Sophia Loren, Anita Ekberg, Mastroianni, Fellini, Anna Magnani – og De Sica. Der skulle vi vært!

Vil du vite mer?

Miraklet i Milano på IMDb
Vittorio De Sica om hvorfor han lagde Miraklet i Milano