Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Fotografen Paolo Ventura

 
 
«Behind the Walls #01» av Paolo Ventura

«Behind the Walls #01» av Paolo Ventura

 
 

«Jeg husker lukten av bestefar og far. Grappa og tobakk. Og bestemor: såpe og spagetti. De fortalte historier – berettet fortellinger om Italia fra 30-, 40- og 50-tallet. Jeg elsket disse historiene – de skapte indre bilder og drømmer. For livet. Nå er det meste borte. Da må jeg skape det selv.»

Paolo Ventura (født 1968) er en fantastisk fotografisk kunstner og håndverker. Han gjenskaper miljøet fra sine foreldre og besteforeldres liv i Milano, slik han tolket fortellingene, via sitt barnesinn.

Dette bygger han selv i miniatyrer, hus, gater, dukker og klær – han samler fra loppemarkeder og brukthandlere og gjenskaper dette i sitt studio i New York. Til minste detalj forteller han historier fra en tid som ikke kommer tilbake, skapt i en dukkehus-verden.

Han begynner med tegninger. Deretter lager han scenografi. Så begynner historien. «Jeg bruker få farger – grått og grønt – sort og hvitt. Milano er en vinterby med få farger. Mye er basert på minner fra italiensk film. Og gamle fotografers bakgrunner.»

Ventura fotograferer scenen med polaroid, fra forskjellige vinkler. Så limer han dem inn i skinnalbum. Når han har funnet den perfekte kameravinkel, gjør han originalopptaket med fargenegativ film i storformat kamera.

Paolo Ventura har et kunstnerisk prosjekt – en personlig skildring av en tid som er forbi.

Vil du vite mer?

Paolo Venturas offisielle nettsted