Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

For første gang: Morten Krogvold workshop i Firenze

 
 
Broen Ponte Vecchio og elven Arno i Firenze

Firenze! Foto: Morten Krogvold

 
 

Avgjørelsen er tatt – det blir to workshoper i Firenze!
Pris: 23 500,–

Workshop nummer 1: Fremmøte fredag 18. november 2022, klokken 18.00. Avreise når du ønsker søndag 27. november.
Workshop nummer 2: Fremmøte fredag 03. mars 2023, klokken 18.00. Avreise når du ønsker søndag 12. mars.

Endelig er abstinensen over – etter to år kan vi atter reise til Italia!

Jeg har i en årrekke arrangert workshops i Italia. I Pietrasanta (Lucca), i Pitigliano (Toscana), på Sicilia, i Napoli, og flere ganger i Venezia og Roma.

Men aldri tidligere har jeg holdt workshop i renessansehovedstaden Firenze – utgangspunktet for den italienske gullalder for bildekunst, litteratur, arkitektur og vitenskap. Her finner vi renessansens arkitektoniske hovedverk – den fantastiske katedralen Santa Maria del Fiore med Brunellechis kuppel, dåpskirken Battistero di San Giovanni med sine berømte bronsedører, og Ghibertis paradisport – et av verdens undere.

Her skapte Michelangelo skulpturen David, som ruver i Accademia di Firenze. Eller skapte – Michelangelo skrev at det eneste han gjorde, var å fjerne det som var unødvendig i den gigantiske marmorblokken.

Og her har flere av de største kunstnerne bodd og virket. Forfatteren av Den guddommelige komedie, Dante Alighieri, den italienske kunstens far og grunnlegger, Giotto, Rafael, Leonardo og Botticelli. Kunstnere, arkitekter, vitenskapsfolk og tenkere som Machiavelli og Galileo Galilei, forfatteren og historikeren Vasari, filmskaperen Andrej Tarkovskij og selveste Florence Nightingale.

Men Firenzes historie, arkitektur og kunst er selvsagt kun et rammeverk og en kulisse for tidløs og moderne tekning. Min undervisning foregår i vår tid, men henter inspirasjon fra både fortiden og fremtiden. Omkranset av byens skjønnhet skal vi fordype oss i fotografi og annen kunst døgnet rundt, med hyggelige «avbrytelser» på barer og restauranter. Her skal det være hardt arbeid og konsentrasjon, i samkvem med gode ting i glassene og på tallerkenene.

Den teoretiske undervisningen foregår rett ved et av verdens store museer, nemlig Uffizi-galleriet. Der finnes den viktigste samlingen av italiensk kunst. Noen meter unna ligger en av klodens mest berømte broer, Ponte Vecchio, som går over elven Arno.

Vi har et stort flott møterom med tilstøtende arbeidsrom, der vi er utstyrt med printere for produksjon av bilder. Staben på fem fagpersoner står til disposisjon med teknisk og annen faglig assistanse.

I tillegg til min faste, fantastiske stab har vi denne gangen med forfatter og kunsthistoriker Kristine T.G. Hardeberg. Hun har skrevet boken «De uskyldige», med handling fra «Ospedale degli Innocenti» (De uskyldiges hosptial) i Firenze.

Vi har valgt oss november og mars både fordi det da er færre turister, men også ikke minst – det er utenom sommersesongen lyset er best!

Til slutt et lite obs: Det er plass til maksimalt 25 deltakere, og det er mange som allerede har sagt at de har  lyst til å bli med. Hvis du vil være sikker på å få plass, bør du altså melde deg på raskt!

Praktisk informasjon

Fremmøte:
Enten: Fredag 18. november 2022, klokken 18.00 – avreise når du ønsker søndag 27. november.
Eller: Fredag 03. mars 2023, klokken 18.00 – avreise når du ønsker søndag 12. mars.

Pris: 23 500,–. Prisen dekker undervisning, daglig bildekritikk og 4 måltider inkludert velkomst- og avslutningsmiddag. Prisen dekker også en dagsutflukt til vidunderlige Siena, der vi finner en av verdens vakreste plasser – Piaza del Campo. Reise og opphold ordner du med selv.

Ta med: Du må ha med et digitalt kamera og en bærbar datamaskin med bildebehandlingsprogram. Vi har ikke mørkerom på denne workshopen, så hvis du fotograferer med film, må du ordne med fremkalling og kopiering selv.