Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham og egne bilder.

Morten Krogvold Workshop blir bok – send inn ditt beste bilde!

 
 
vagabilder 2.jpg
 
 

I forbindelse med Morten Krogvold Workshops 30-årsjubileum vil vi lage en bok med de ypperste bildene fra kursene. Vi inviterer derfor alle kursdeltakere til å sende inn sitt beste workshopbilde!

Økonomisk har vi lite å tilby – dette er dugnadsarbeid, og du vil derfor ikke få noen annen lønn enn ære og berømmelse. Men jeg håper og tror at dette vil bli et historisk dokument i norsk fotografi. Og for meg personlig er det en ære hvis du vil delta.

Send inn ditt beste bilde fra en Vågåworkshop på mkwbok.no!
Vi ønsker også dokumentarbilder fra workshopene.

Vi planlegger en praktbok med høy kunstnerisk verdi, der vi presenterer rundt 150 helsides bilder sammen med fotografens navn og mine kommentarer. I del to av boken vil vi trykke en rekke bilder i mindre format. Boken skal innledes med mine tanker om fotografi.

Det er viktig for meg å understreke at vi IKKE lager denne boken for å fremheve min posisjon. Det er bildene fra deltakerne som er interessante – og at arbeidene er gjort på samme sted og med de samme muligheter over 30 år. Det er svært interessant å se det store mangfoldet og variasjonen i arbeidene.

Hva du enn gjør, IKKE send bilder direkte til meg! Send inn bildet du vil ha med på mkwbok.no.

Morten Krogvold Workshop i Vågå

Da Vågå kommune i 1989 bekostet tre store annonser i store aviser for å reklamere for Morten Krogvold Workshop, sa kunstneren Frans Widerberg til meg: «Morten, er du klar over at du har markedsført at du KAN noe? Det er nytt i norsk kunst!» Hadde noen den gang fortalt meg at jeg skulle holde dette gående i 30 år, ville jeg avvist det fullstendig. Nå, etter nær 200 workshoper, konstaterer jeg at jeg har hatt mer enn 5000 mennesker på kurs på Vågå Hotel. Regnestykket viser også at jeg har tilbrakt rundt tre år med denne galskapen. Tre år med et snitt på fire timer søvn i døgnet.

Jeg har hatt fantastiske møter med herlige mennesker – og jeg har fått nære venner. 80 prosent av min omgangskrets har jeg møtt på workshop.

Og for en oppvisning i skaperkraft, energi, mot og fantastiske bilder! Hver eneste workshop gir oss i staben gåsehud når vi ser avslutningsutstillingen. Og vi lurer bestandig på hvordan det er mulig at så mange hever seg flere nivåer på bare fem dager.

Vil du vite mer?

Har du spørsmål, kontakt Arne Kjeldstadli på telefon 41 31 77 22 eller arne@bokstavogbilde.no

Send inn ditt beste bilde fra en Vågåworkshop på mkwbok.no!
Vi ønsker også dokumentarbilder fra workshopene